Zajednička izjava za koordinaciju plana djelovanja Zaštita okoliša

Bavarsko Državno ministarstvo okoliša i javnog zdravstva, zajedno s hrvatskim Ministarstvom zaštite okoliša i prirode koordinira prioritetno područje 6 Očuvanje biološke raznolikosti, krajobraza te kvalitete zraka i tla u okviru Dunavske strategije.  

Područje Zaštita okoliša osim prioritetnog područja 6 obuhvaća i prioritetna područja 4 i 5, čiji su koordinatori ministri Mađarske, Slovačke te Rumunjske.

Dana 26. svibnja 2011. godine u Niederalteichu, Bavarska, na međunarodnom sastanku na vrhu potpisana je Zajednička Izjava državnih predstavnika zaduženih za koordinaciju plana djelovanja Zaštita okoliša u okviru Strategije Europske unije za dunavsku regiju.

Na poziv bavarskog ministra Dr. Markusa Södera, državni tajnik Šikić se susreo ministrima nadležnim za koordinaciju II stupa Dunavske strategije - Zaštita okoliša, u svrhu razmjene iskustava o načelima rada te na potpisivanje Zajedničke izjave.

Potpisivanjem ove zajedničke izjave učinjen je prvi korak za ostvarenje ciljeva predloženih Strategijom te predstavlja važan temelj za učinkovitu suradnju u području zaštite okoliša u dunavskoj regiji.