Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Zastita-prirode.hr portal omogućuje vam korištenje usluga i sadržaja portala koje je regulirano ovim uvjetima korištenja. Korištenjem zastita-prirode.hr portala i svih pridruženih stranica koje pripadaju zastita-prirode.hr domeni, smatra se da su korisnici u svakom trenutku upoznati s ovim uvjetima korištenja te da ih u potpunosti razumiju i prihvaćaju.

Zastita-prirode.hr portal svojim korisnicima pruža pristup mnoštvu različitih izvora sadržaja koji uključuju znanstvene članke i članke na temu visoke tehnologije raspodijeljene u nekoliko rubrika te forum za raspravu i komentiranje članaka. Zastita-prirode.hr portal zadržava pravo ukidanja i promjene sadržaja i uvjeta korištenja, kao i promjenu izgleda i svih servisa i podstranica koje su sastavni dio zastita-prirode.hr portala bez obveze prethodne najave. Zastita-prirode.hr portal nije odgovoran za bilo kakvu štetu nastalu tim promjenama.

Prihvaćanjem ovih uvjeta korištenja, korisnik se slaže da će usluge zastita-prirode.hr portala uključivati reklame, obavijesti, poruke administratora i slične poruke za redovito obavještavanje posjetitelja/korisnika portala i normalno funkcioniranje svih usluga i sadržaja zastita-prirode.hr.

Zastita-prirode.hr portal u potpunosti se odriče svake odgovornosti koja na bilo koji način može nastati iz korištenja zastita-prirode.hr portala ili je na bilo koji način vezana za korištenje istog, kao i za radnje korisnika/posjetitelja uporabom ili zlouporabom sadržaja na zastita-prirode.hr portalu te za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku/posjetitelju ili bilo kojoj trećoj strani u vezi uporabe ili zlouporabe korištenja sadržaja na zastita-prirode.hr portalu.

Registracijom za usluge, zastita-prirode.hr korisnik dobiva podatke o korisničkom računu – korisničko ime i lozinku. Korisnik je dužan čuvati podatke o korisničkom računu te je u potpunosti odgovoran za svu štetu nastalu neautoriziranim korištenjem svog korisničkog računa. Završetkom registracije korisnik prihvaća odgovornost za sve aktivnosti uzrokovane uporabom usluga zastita-prirode.hr portala.

 

Autorska prava

Korisnicima zastita-prirode.hr portala nije dopušteno:

  1. objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće hrvatske i/ili međunarodne zakone, sadržaj koji je uvredljiv, vulgaran, pornografski, prijeteći, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način

  2. objavljivanje, slanje i razmjena informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima

  3. lažno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe

  4. manipuliranje informacijama u svrhu skrivanja porijekla sadržaja kojeg se objavljuje ili šalje putem usluga zastita-prirode.hr portala

  5. objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom

  6. objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja

  7. svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme

  8. korištenje zastita-prirode.hr portala na bilo koji način za slanje, odnosno poticanje širenja netraženih komercijalnih priopćenja (tzv. spamanje)

  9. prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih posjetitelja portala i korisnika

Sadržaj na zastita-prirode.hr portalu zaštićen je autorskim pravima. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na zastita-prirode.hr portalu ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka zastita-prirode.hr portala ili na bilo koji način na koji se može uzrokovati štetu zastita-prirode.hr portalu ili bilo kojoj trećoj strani. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na zastita-prirode.hr portalu mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika i na njihovu vlastitu odgovornost, uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava te prava trećih osoba.

 

Zaštita privatnosti i tajnost podataka

Zastita-prirode.hr portal obvezuje se poštivati anonimnost i privatnost svojih korisnika i posjetitelja zastita-prirode.hr portala. Zastita-prirode.hr portal može prikupljati osobne podatke korisnika/posjetitelja samo uz njihovu suglasnost. Navedeni podaci koristit će se u svrhu informiranja korisnika, boljeg uvida i razumijevanja potreba i zahtjeva korisnika kao i razvijanja mogućnosti što kvalitetnijeg pružanja usluga.

 

Linkovi na druge web stranice i sadržaji dobiveni od korisnika

Zastita-prirode.hr portal sadrži i dokumente, podatke i informacije kao i veze do drugih internetskih stranica kreiranih od strane trećih osoba (linkovi) koje će se, kad god je to moguće, kao takve označavati. Zastita-prirode.hr portal nema nadzor nad navedenim dokumentima, podacima, informacijama ili drugim internetskim stranicama te se u potpunosti odriče svake odgovornosti vezane uz sadržaj na internetskim stranicama kreiranim od strane trećih osoba. Zastita-prirode.hr portal nije odgovoran za sadržaj stranica oglašivača na zastita-prirode.hr portalu niti za kakvu štetu nastalu reklamiranjem na zastita-prirode.hr portalu. Poslovni odnos između oglašivača i korisnika na zastita-prirode.hr portalu i izvan njega isključivo se zasniva na poslovnom dogovoru oglašivača i korisnika te zastita-prirode.hr portal nije odgovoran za bilo kakvu moguću štetu proizašlu iz takvog poslovnog odnosa. Zastita-prirode.hr portal ne kontrolira sadržaj koji razmjenjuju korisnici te ne može garantirati točnost, porijeklo ili kvalitetu takvog sadržaja. U slučaju saznanja da neki sadržaj krši pravne propise RH ili narušava ugled zastita-prirode.hr portala kao medija, zastita-prirode.hr portal zadržava pravo uklanjanja takvog sadržaja sa zastita-prirode.hr portala bez prethodne obavijesti. Zastita-prirode.hr portal neće ni na koji način biti odgovoran za sadržaj ili gubitak i oštećenje sadržaja koje je nastalo zbog korištenja zastita-prirode.hr portala. Zastita-prirode.hr portal zadržava pravo da sadržaj koji objavljuju ili razmjenjuju korisnici zastita-prirode.hr portala koristi u promotivne svrhe.

 

Ukidanje i zabrana korištenja usluga zastita-prirode.hr portala

Zastita-prirode.hr portal zadržava pravo ukinuti ili uskratiti mogućnost korištenja korisničkog računa i/ili jedne ili više usluga za koje je korisnik registriran, bez prethodne najave ili/i objašnjenja. Zastita-prirode.hr portal ne snosi odgovornost za bilo kakvu štetu nastalu ukidanjem korisničkog računa ili/i jedne ili više usluga za koje je korisnik registriran.