Skriveni dragulji blizu Plitvica

Planirate izlet na Plitvička Jezera? Ako dosad niste, svakako morate. Nemoguće je obići sve atrakcije parka u jednom danu. Zato se isplati planirati višednevni posjet, koji se može iskoristiti i za upoznavanje skrivenih dragulja Like.

Plitvice je stvorio krški krajolik Like te stalni tok rijeke Korane koja je tijekom tisućljeća oblikovala 16 jezera i preko 90 slapova ovog jedinstvenog čuda prirode. Plitvice nude posebni doživljaj u svako doba godine.

One su naš najveći, najstariji i najposjećeniji nacionalni park. Ovu jedinstveni komad divljine prepoznao je i UNESCO koji je Plitvice uvrstio među 250 mjesta svjetske prirodne baštine.

Međutim, Plitvice nisu jedino mjesto koje vrijedi posjetiti u Lici i okolici. Zato predstavljamo tri predivne lokacije blizu Plitvica za svaki ukus.

Etno kuće u selu Plitvice

Ethno Houses resort u selu Plitvice nudi nešto posebno za ljubitelje tradicije koji se istovremeno ne žele odreći najmodernijeg luksuza. Ove „etno kuće“ izvana izgledaju kao tradicionalne Ličke kuće, što upotpunjava ugođaj koji već daje netaknuta priroda ovog područja.

Međutim, Ethno Houses je daleko od običnog sela. Doživljaj je bliži onom u luksuznim svjetskim skijalištima, vješto spajaju tradicionalnu gradnju sa modernom ugodom. Etno kuće su tako građene isljučivo od kamena i drva, te opremljene ručno građenim drvenim namještajem.  

Ovaj jedinstveni resort je smješten u samom srcu Nacionalnog parka, u neposrednoj blizini mjesta na kojem se nalazi veliki vodopad te brodskog pristaništa na jezeru Kozjak. Zato je idealan za goste koji se nakon istraživanja čudesne prirode Plitvica žele odmah opustiti u finskoj sauni ili jacuzziju.

Hotel Gacka

Da je Lika stvarno neotkriveni dragulj svjedoči ovaj hotel uz samu rijeku Gacku. Možda i najljepši spoj prirode, tradicije i kulture. Hotel je izgrađen u rustikalnom stilu, kompletan sa klasičnim vrtom koji upotpunjava doživljaj.

Rijeka Gacka je simbol ovog prostora, ukroćena kamenim nasipom. Međutim, samo nekoliko koraka dalje, i posjetitelj se nalazi u divljoj prirodi, i sama rijeka teče divlje i neometano.

Gosti hotela i restorana hvale prostrane sobe, odličnu hranu i vrhunsku uslugu. Sve po dosta pristupačnim cijenama. To je dokaz da Lika ima još brdo neostvarenog potencijala. Ako se u Lici zaželite svježe riječne ribe, svakako posjetite ovo mjesto.

Plaža Lukovo

Naravno, turistički osvrt o Hrvatskoj ne bi bio potpun bez mora, plaža i ljetnog doživljaja. Plaža Lukovo blizu Senja je udaljena samo sat vožnje od Plitvičkih Jezera.

Ova plaža savršeno pokazuje koliko raznolikosti Hrvatska nudi na relativno malom prostoru. Posjetitelji tako mogu bez problema u istom danu uživati pravi ljetni ugođaj plivajući u kristalno čistom moru podno Velebita, te otići u unutrašnjost na svježi šumski zrak, kada im dosade vrućine.

Ako ste ljubitelj luksuza a ne možete biti dugo odvojeni od mora, ili preferirate vile na moru nasuprot kampiranju i kućicama u šumi, postoji opcija i za vas. Vile su smještene u neposrednoj blizini mora sa privatnom plažom u zasad relativno neposjećenoj destinaciji Lukovo Šugorje. Zato nije ni čudo da vlasnici ove vile zovu „vašim privatnim djelom Jadrana“.

Tri vile su luksuzno opremljene, imaju vlastite bazene te nude panoramski pogled na nedirnutu prirodu ovog gotovo netaknutog djela Jadrana. Doživljaj upotpunjuje arhitektura vila, istovremeno moderna ali i savršeno prilagođena prirodnoj okolini.